Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Amerikai drótszőrű
Független, átlagos vérmérsékletű


Története:

Az amerikai drót szőrű macskafajta 1966-ból, New York államból származik. Az amerikai rövid szőrű gazdái felfedeztek az alomban két kiscicát, akiknek durva tapintású, göndör szőrzetük volt. Tapasztalt tenyésztők befogadták és felnevelték őket, majd gondos körültekintéssel tenyésztettek belőlük annak érdekében, hogy egészségügyi rendellenességek nélkül szilárdítsák meg a bunda jellegzetességeit. Nem minden macskabarát rajong az amerikai drót szőrűért, mert a durva tapintású, drótszerű bunda többek szerint nem illik egy macskához. Fizikumának felépítésében, vitalitásában és erőteljességében a fajta hasonlít az őseihez.

Általános megjelenése:

Mérete a közepestől a nagyig terjedhet, a kanok észrevehetően nagyobbak. A fej a testhez képest igen arányos, a kiemelkedő arccsontok a fajta jellegzetességei. A fülek közepes méretűek, a tövüknél zártak, a hegyüknél pedig kissé kerek formájúak. A nagy, kerek, egymástól messze ülő, tiszta, ragyogó szemek mindenféle színben előfordulnak. A közepesen hosszú, izmos lábak a tömör, ovális mancsokkal szintén arányosak a testhez képest. A farok meglehetősen hosszú. A göndör bunda a testhez simul, közepesen hosszú, drótszerű, és számos színben előfordulhat.

Jellemzői Az amerikai drót szőrű
Bundája: Középhosszú/Drót szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes/Nagy
Gondozása: Meglehetősen munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Független, átlagos vérmérsékletű

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet