Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Amerikai görbefülű
Kiváló természetű macska.

Története:

Az amerikai görbe fülű története a legkisebb részletekig visszakövethető. 1981-ben Joe és Grace Ruga felfedeztek egy kiscicát a kertjükben, Lakewoodban, Kaliforniában. A macskának furcsán hajló fülei és fekete, középhosszú bundája volt. A Ruga család korábban sosem tartott kisállatot, ám nem tudtak ellenállni a kiscicának, ezért befogadták és Shulamith-nak nevezték el. Shulamith hamarosan kölyköket hozott a világra, és a négyből kettőnek ugyanolyan furcsán hajló fülei voltak, mint az anyjuknak. Egy macskaszakértő véletlenül meglátta a cicákat, és kapcsolatba lépett néhány géntudóssal. Az angol Dr. Ray Robinson és az amerikai Dr. Solveig Pfluger munkájában elsődlegessé váltak a cicák, és további keresztezésüket javasolták, mégpedig kóbor macskákkal azért, hogy kizárjanak mindenféle genetikai rendellenességet, amely kapcsolatban állhatott az alaktalan fülekkel. A kísérlet mindezidáig sikeresnek bizonyult. Az amerikai görbe fülű macskafajtát először 1983-ban mutatták be a Cat Fanciers Association kiállításán. Miután az évek során különböző típusokat tenyészettek ki, a fajta ritkasága miatt egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy kitenyésszék az egységesített standard típust, amely Shulamith-ra hasonlít.

Általános megjelenése:

Közepes méretű macska, akinek teste kb. másfélszer olyan hosszú, mint amilyen magas, és fénylő eleganciájával a török angórára hasonlít. Feje ék alakú, méltóságteljes, fülei pedig fajtájára jellemzően egyediek. Az ideális fül kerek érme alakú, nagy és hátra hajlik. A visszafogottan nagy szemek a fajta tökéletes képviselőinél colorpoint kékek. Az amerikai görbe fülűnek egyenes lábai vannak, kerek, közepes méretű mancsokkal. A farkat vastag és bozontos szőrzet fedi, a tövénél szélesebb, a vége felé elvékonyodik. A macska szőre hosszú vagy rövid, ám mindig selymes és rásimul a bőrre. Aljszőrzete nagyon vékony. Színe bármilyen lehet.

Jellemzői Az amerikai görbe fülű
Bundája: Hosszú szőrű/Rövid szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes
Gondozása: A bundától függően munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Kiváló a természete


 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet