Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Amerikai hiúz
Rendkívül független, átlagos vérmérsékletű


Története:

Azok a történetek, amelyek szerint az amerikai hiúz eredete egy kóbor hiúz és egy házimacska véletlen találkozására vezethető vissza, csupán a fantázia szüleményei. Éppen ellenkezőleg: ez a macskafajta egy tudományos, precízen végrehajtott tenyésztési program eredménye. A kiinduló pont kiváló amerikai tenyésztők azon ötlete volt, hogy egy olyan macskafajtát hozzanak létre, amely hasonlít a hiúzra – szőrtincsekkel a fülein és kurta farokkal. Ősei közé tartoznak a maine coon, a japán bobtail (kurta farkú) és az amerikai rövid szőrű fajták. Bár az amerikai hiúz az 1980-as évekből származik, még mindig vannak olyan kölykök, akiknek nincs szőrpamacs a fülükön, és a farkuk is normális. Rövid és hosszú szőrű változata is létezik.

Általános megjelenése:

Nagy és rendkívül erőteljes, jó felépítésű macska, izmos, szögletes testalkattal. A nagy fej tisztán ék alakú, a pofa rész pedig széles és négyszögletes formájú. A markáns megjelenést fokozzák a magasan elhelyezkedő arccsontok, az erős áll, a széles orr, valamint a bajuszszálak tövénél található bemélyedések. A nagy füleken tipikus “hiúzos pamacsoknak” kell lenniük, amelyek a töveknél szélesebbek. A lábak hosszúak és vaskosak, a hátsóak hosszabbak, mint a mellsőek. A fekete farok nem érhet a térdizületen túlra. A rövid szőrű amerikai hiúz a preferáltabb, mert a fajta jellegzetességei jobban érvényesülnek a rövid szőrzeten. Kétfajta mintázat elfogadott: a leopárd és a sárgásbarna, valamint ezek minden változata.

Jellemzői


Az amerikai hiúz
Bundája : Hosszú szőrű/Rövid szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Nagyon nagy
Gondozása: Szőrzetétől függően munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Rendkívül független, átlagos vérmérsékletű

A képen látható macska:
Amerikai hiúz. Neve: Thor aus dem Zwinger Love Spots Cattery von Arlene Magrino. Lakóhelye: Amerikai Egyesült Államok.

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet