Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜBalinéz
Meglehetősen fürge, rendkívül élénk, szoros kapcsolatra van szüksége az emberrel, nagyon érzékeny lelkű cica


Története:

Ennek a vonzó külsejű macskafajtának a származása egyetlen mondatban összefoglalható: egy közepesen hosszú szőrű sziámi macska, amely inkább az Amerikai Egyesült Államokból ered, mint Baliról. Az 1930-as években előfordult, hogy a sziámi almokban hosszabb szőrű kiscicák születtek, ám egyesek kísérletet tettek arra, hogy ezt elhallgassák, nehogy kétségek merüljenek fel a sziámi fajta tisztaságát illetően. Még mindig nem tudni, honnan került elő oly hirtelen a hosszú szőrért felelős gén. A szisztematikus tenyésztés az 1950-es években kezdődött, és a CFA (Cat Fanciers Association) 1970-ben ismerte el hivatalosan a fajtát. Akárcsak a szőrzet, a balinéz “beszédessége” is tipikus jellemzője a fajtának: kifejezik érzéseiket, mégpedig hangosan és világosan.

Általános megjelenése:

Közepes méretű, kecses macska, hosszú és karcsú. Izmos, ugyanakkor méltóságteljes és elegáns. A vállak nem lehetnek szélesebbek, mint a csípő. A közepes méretű fej arányos a testhez képest. A fülek nagyok és hegyesek, a töveknél szélesebbek. A mandulavágású szemek közepes méretűek, enyhén ferdülnek az orr irányába, és intenzív kék színben ragyognak. Az orr hosszú és egyenes. A hosszú, elegáns lábak kicsi, ovális mancsokon állnak. A farok hosszú, vékony és finoman hegyes végű. A szőrzet közepesen hosszú, a nyakon, a vállakon és a farok részen hosszabb és selymes. A gyapjas aljszőrzet hiánya és a nyakon található fodor a fajta sajátosságai. A balinéz világos színekben fordul elő.

Jellemzői A balinéz
Bundája: Közepesen hosszú szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente egyszer kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Meglehetősen fürge, rendkívül élénk, szoros kapcsolatra van szüksége az emberrel, nagyon érzékeny lelkű cica

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet