Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Devon rex
Nagyon csendes és nyugodt, kedveli az ember társaságát


Története:

A rex macskák közös tulajdonsága, hogy a szőrzetük vékony, göndör és hullámos. Egyedi jellemzőjük egyszerre több országban és időpontban is megfigyelhető volt, ami azt jelenti, hogy szinte ugyanolyan macskák jelentek meg anélkül, hogy bármilyen kapcsolat lett volna köztük. Hozzávetőleg 10 évvel azután, hogy a cornish rex meghódította a macskavilágot, 1960-ban Nagy-Britanniában felbukkant egy másik göndör szőrű macskafajta is: a devon rex. Első pillantásra a két macskafajta nagyon hasonlít egymásra, ám a devon rexnek van szakálla, testhezállóbb a bundája, göndör a bajusza és a szemöldöke, a farokrészt pedig vastag, göndör szőrzet borítja. A rex macskák gondozása nem túl munkaigényes, de fontos, hogy melegben kell őket tartani.

Általános megjelenése:

Közepes méretű, kecses macska, jól kivehető izomzattal, széles mellkassal, és rövid, ékre emlékeztető fejjel. A nagyon nagy fülek a töveknél szélesek, és rendkívül alacsonyan tűzöttek. A szemeknek tisztán kell ragyogniuk, szintén nagyok, valamint oválisak és távol ülnek egymástól. A hosszú, vékony lábak kissé a törzs felé hajlanak, amely olyan benyomást kelt, mintha a devon rexnek ólábai lennének. A mancsok kicsik és oválisak. A hosszú, vékony farok fokozatosan csúcsosodik, és rövid, göndör szőrzet borítja. Az egész szőrzet nagyon rövid és finom szálú, puha és hullámos, szakállal vagy anélkül. A közepesen hosszú, göndör bajusz szálai meglehetősen erősek. A devon rex macskák mindenféle színben és mintázattal előfordulhatnak.

Jellemzői A devon rex
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Nagy-Britannia
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nagyon csendes és nyugodt, kedveli az ember társaságát

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet