Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ


Germán rex


Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát


Története:

Ahogy a neve is sugallja, a germán rex először Németországban jelent meg, 1951-ben. Tulajdonképpen már évek óta létezett, amikor felfedezték. Feltételezhetően valójában ő volt a legelső rex macska. A germán rex teljeskörű felfedezése és szisztematikus tenyésztése az 1960-as évek közepén kezdődött.

Általános megjelenése:

A germán rex testalkatát tekintve emlékeztet az európai rövid szőrűre, mivel közepes méretű, erőteljes és izmos, valamint nem túl hosszú. Nem tűnhet túl nagynak vagy teltnek. A kerek fejen széles homlok, jól fejlett áll és hangsúlyos pofák láthatóak. A fülek közepes méretűek, a tövüknél szélesebbeb, a hegyük kissé lekerekített. A szemek szintén közepes méretűek és szélesek. Nagy a hézag a szemek és az orr között. A szemek színe kiegészíti a bunda színét. A lábak közepesen hosszúak, és viszonylag karcsúak. A kerek mancsok nagyon egyediek. A farok erőteljes, közepesen hosszú, a tövétől kezdve fokozatosan vékonyodik, a vége kerek, és szőrzet fedi. A törzset rövid, selymesen puha és nagyon fényes szőrzet borítja, amely vagy göndör vagy hullámos, de szakáll egyik esetben sincsen. A bajusz rövid és göndör. A germán rex mindenféle színben és mintázattal előfordul.

Jellemzői A germán rex
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Németország
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet