Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Hosszú szőrű colourpoint

 


Odaadó, nyugodt természetű, nagyon aktív tud lenni


Története:

A colourpoint a perzsa és a sziámi macskák tenyésztéséből és keresztezéséből származik. Az első bemutatott colorpoint fehér, hosszú szőrű macska volt, színes foltokkal az arcán, a fülein, a mancsain és a farkán. Bár tenyésztése már 1950-ben megkezdődött az Egyesült Államokban, a fajta csak a múlt század végén vált népszerűvé. A colorpoint német neve khmer volt, míg Amerikában himalájainak nevezték. A tenyésztés egyre inkább arra fókuszált, hogy a testalkat, a bunda szerkezete, valamint a fej és a farok formáját tekintve perzsa kinézetű macskát hozzanak létre. A colorpoint egyesíti magában a perzsa csendes, nyugodt természetét és a sziámi élénk temperamentumát.

Általános megjelenése:

Mérete a közepestől a nagyig terjedhet. Erős macska, zömök, izmos testtel. Rövid, vaskos lábai és nagy, kerek mancsai vannak. Feje nagy és kerek, széles, kék szemei szintén nagyok és kerekek. A széles orr hirtelen ér véget. A kis fülek mélyen ülnek. A farok általában rövid és bozontos. A hosszú, selymes bundának vékony aljszőrzete van, emiatt a colourpointot némileg könnyebb gondozni, mint a perzsát. A színes foltok (vagy pettyek) az arcon, a mancsokon és a farokrészen minden esetben megtalálhatóak a colourpointon, és egyértelműen kitűnnek a világos alapszínből. A pettyek és a bunda színei közti átmenetnek élesnek kell lennie.

Jellemzői A hosszú szőrű colourpoint
Bundája: Hosszú szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes/Nagy
Gondozása: Nagyon munkaigényes, naponta kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Odaadó, nyugodt természetű, nagyon aktív tud lenni

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet