Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Selkirk rex


Engedelmes, élvezi a dédelgetést, imádja az ember társaságát


Története:

A selkirk rex új szereplő a macskavilágban. Eredetileg az Egyesült Államokban fedezték fel. Franciaországban többféleképpen is nevezik: “a bárányka macska”, “a macska báránybőrben”, illetve “a doromboló bárány”. A selsirk rex kicsit úgy néz ki, mint egy összeborzolt játékmackó, és valóban, egy igazán ölelgetnivaló macska. Szándékos mutáció eredménye, hogy minden egyes szőrszál (a főszőrzet, a felső és az aljszőrzet esetén is) enyhén göndörödik, és a bunda tapintása nagyon puha. Erős és meglepően nehéz macska benyomását kelti. A nőstények könnyebbek lehetnek, de megjelenésük nem lehet kecses.

Általános megjelenése:

Mérete a közepestől a nagyig terjedhet. Arányos macska, erőteljes, izmos testalkattal, amely inkább tégla alakú, mint kocka, de nem hosszú. A hát egyenes, a far irányában enyhén emelkedik. A vállak és a csípő ugyanolyan szélesek. A fej kerek és széles, telt pofa részekkel és feltűnő bajuszpárnákkal. A száj körüli rész fele olyan hosszú, mint széles. A fülek közepes méretűek, és egymástól távol helyezkednek el. A tövüknél szélesek, a hegyüknél vékonyabbak, és bele kell férniük egy, a fej körül képzeletben húzott körbe. A szőrcsomók, ha vannak, göndörek. A szemek nagyok, kerekek, egymástól távol ülnek, és nem lehetnek sem mandulavágásúak, sem oválisak, ehelyett a belső és külső szemsarkaknak egy vonalban kell állniuk egymással. A lábak mérete a közepesen hosszútól a hosszúig terjedhet, a mancsok nagyok és kerekek. Az erőteljes farok közepesen hosszú, és jól aránylik a testhez. A tövénél erős, a vége se nem hegyes, se nem csonka.
A bunda két változatban fordul elő: lehet rövid és hosszú szőrű. A kettő közti különbség leginkább a farkon és a nyak körüli fodron észrevehető. A rövid szőrűnél a farkon lévő szőr ugyanolyan hosszú, mint a test többi részén: kb. 2,5-5cm. A farkon lévő fürtök testesek és szorosan simulnak a testhez. A nyakon lévő szőrzet ugyanolyan hosszú, mint a test többi részén. A hosszú szőrű változatnál a farkon lévő fürtök tollszerűek, és elállnak a tényleges farok résztől. A nyakon lévő szőr is hosszabb, és keretbe foglalja az arcot. Mindkét változatnál a bunda puha, testes, dús és feltétlenül göndör. A szőrzet sűrű, vastag, és még elszórtan sincsenek rajta foltok. Az egyes fürtök véletlenszerűen helyezkednek el a testen, nem hullámosak, és általában csomókban jelennek meg. A nyakon, a farkon és a hasi tájékon található fürtök feltűnőbbek lehetnek.

Jellemzői A selkirk rex
Bundája: Rövid szőrű/Hosszú szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente kétszer kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Engedelmes, élvezi a dédelgetést, imádja az ember társaságát

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet