Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Sokoke


Élénk, nagyon kommunikatív és szeretetteljes a gazdáihoz, szereti, ha dédelgetik, de nem szereti, ha túl szorosan ölelik


Története:

A sosoke a kenyai Sokoke-Arabuke esőerdőkből származik, Kelet-Afrikai utolsó esőerdőinek egyikéből. Az ott élő giriama törzs szerint ezek a macskák sok éve élnek már az esőerdőben. 1978-ban Jeni Slater farmer felfedezett egy elárvult almot a kókuszületvényén, és magához vette a kiscicákat. A kölykök rendkívül szelídek voltak. 1984-ben a dán származású Gloria Moeldrup vitt hazájába egy sosoke kölyökpárt. A várakozásokkal ellentétben a macskák nagyon jól alkalmazkodtak a nyugat-európai hideg időjáráshoz. A fajtát 1993-ban ismerték el hivatalosan. Napjainkban a viszonylag kevés sosoke túlnyomó többsége Dániában él, kisebb részük pedig az Egyesült Államokban, Norvégiában, Finnországban, Olaszországban és Németországban. A sosoke macskának elegendő helyre van szüksége, hogy mozoghasson, ezért tartása nem javasolt túl kicsi lakásban, valamint szabad téri lehetőséget is biztosítani kell a számára a hancúrozáshoz –biztonságos erkély, terasz vagy kert formájában.

Általános megjelenése:

A sosoke közepes termetű macska hosszú, kecses testalkattal és jól fejlett mellkassal. Az erős csontszerkezettel magyarázható, hogy a macska a méretéhez képest meglehetősen nehéz. A fej ék alakú, és a test többi részéhez képest kicsi. A macskának egyenes orra és erős állkapcsa van. A fülek, amelyek végei lekerekítettek, közepesen nagyok, és magasan emelkednek a fej fölé, amely éber megjelenést kölcsönöz a macskának. Az ovális vagy mandulavágású szemek egymástól távol helyezkednek el, és rendkívül kifejezőek. A borostyántól a világoszöldig bármilyen színük lehet. A lábaknak hosszúnak és vékonynak kell lenniük ovális mancsokkal, bár a hátsó lábak hosszabbak a mellsőknél. A közepesen hosszú farok a végénél elvékonyodik. A sosoke szőrzete rugalmas, nagyon rövid, fényes, és simul a testhez. Nincs vagy csak nagyon kevés aljszőrzete van. A bunda mintázata kecsesen elfolyó, mindig fekete a szürke vagy az aranybarna háttéren. Az aguti csíkok megjelenése a fekete szőrszálakon meglehetősen kívánatos.

Jellemzői A sokoke
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Kenya
Mérete: Közepes
Gondozása: Szinte nem igényel gondozást, de élvezi, ha a bundáját kefélik
Természete: Élénk, nagyon kommunikatív és szeretetteljes a gazdáihoz, szereti, ha dédelgetik, de nem szereti, ha túl szorosan ölelik

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet