Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Szibériai


Kiegyensúlyozott, csendes, bátor cica


Története:

A sziámit az 1980-as években a Szovjetunióból vitték Kelet-Németországba, ahol nagyon elterjedt, és szibériai erdei macska néven volt ismert. 1990 után ez a rendkívül természetes macskafajta igen népszerűvé vált Nyugat-Európában. Hogy megkülönböztessék a norvég erdei fajtától, amelyhez igen hasonlít, 1991-ben, amikor hivatalossá vált a standard változata, elhagyták nevéből az erdei szót. Ősei között biztosan megtalálható volt a legendás vörös és vörös-fehér tobolsk macska, mivel az elsőként Kelet-Németországba vitt szibériai macskák pontosan ilyen színűek voltak.

Általános megjelenése:

Erőteljes, közepes méretű macska, erősen izmos testtel, háromszög alakú, arányos fejjel. A fülek a tövüknél szélesek, a hegyük lekerekített, és szőrcsomók találhatók rajtuk. A nagy, átlósan elhelyezkedő szemek csak egy színűek lehetnek, zöldek vagy borostyán színűek. A szibériai macska magas, erőteljes, nem túl hosszú lábakon áll, nagy, kerek mancsokkal, az ujjak között szőrcsomókkal. A farok közepesen hosszú, és vastag, bőséges szőr fedi. A közepesen hosszú felső szőrzet sima, és vastag, az aljszőrzet burjánzó – a mellkason hosszabb, a hátsó lábakon pedig “bricsesz” formát képez.

Jellemzői A szibériai
Bundája: Közepesen hosszú szőrű
Származási országa: Oroszország
Mérete: Közepes
Gondozása: Viszonylag munkaigényes, bundáját rendszeresen kell fésülni és kefélni
Természete: Kiegyensúlyozott, csendes, bátor

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet