Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Szingapúri


Gyengéd, türelmes, szelíd és kedves


Története:

Ahogy oly sok fajta esetében, a szingapúri macskánál is számos legenda létezik a származást illetően. Neve miatt gyakran állítják, hogy egy dél-kelet-ázsiai szigetről való fajtából származik, amelynek képviselői a mai napig megtalálhatóak az utcákon. Mindazonáltal tény, hogy a szingapúri amerikai macskabarátok tenyésztési programjának is az eredménye. A kívánt fajta burma, abesszin és cirmos sziámi keresztezéséből jött létre 1976-ban: egy kisebb, élénkebb macska jött létre, az áhított ezüst színnel a bundáján.

Általános megjelenése:

Kicsi, meglehetősen zömök macska enyhén ívelt háttal, kerek fejjel, rövid szájjal és rövid, vastag nyakkal. A nagy, kissé hegyes fülek a tövüknél eléggé nyitottak. A nagy, széles szemek mandulavágásúak, színük zöld, mogyoróbarna vagy sárga. A lábak izmosak, és a törzzsel tégla alakot formáznak. A mancsok kicsik és oválisak. A farok jól aránylik a test többi részéhez, tompa végződésű. A szőrzetnek nagyon rövidnek és finom szálúnak kell lennie, szorosan kell simulnia a testhez, és nem lehet túl sok aljszőrzettel kipárnázva. Tipikus mintázata a gyűrűzöttség: a dupla csíkozás minden egyes szőrszálon. A szingapúrinak angolna alakú csík szalad le a hátán. Messzebbről nézve úgy tűnik, mintha a macskát ezüstbe mártották volna.

Jellemzői A szingapúri
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Szingapúr
Mérete: Kicsi
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Gyengéd, türelmes, szelíd és kedves

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet