Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜThai


Nyugodt természetű, csendes és bátor


Története:

Miután a modern sziámi még karcsúbbá, teste pedig még vékonyabbá vált, amerikai tenyésztők megkísérelték kitenyészteni a macska korábbi változatát, amely még a XIX. század közepe táján létezett. Az európai rövid szőrű és a tonkinéz kereszttenyésztésével céljukat meglehetősen gyorsan el is érték. 1990-ben a thai fajtát hivatalosan is elismerték az Egyesült Államokban, majd hamarosan Európában is.

Általános megjelenése:

Erőteljes, közepes méretű macska, amely egyszerre erős és elegáns. A fej kerek, a pofa részek és a mellkas feltűnőek. A fülek közepesen nagyok, a tövüknél szélesek, enyhén befelé hajlanak, és kissé a fej oldalán helyezkednek el. A tipikus thai megjelenést a szemek formája adja: felül mandulavágásúak, alul pedig kerekek. A szemszínnek a lehető legsötétkékebbnek kell lennie. A némileg hosszabb hátsó lábak ívessé teszik a hátat. A lábak hosszának és izomzatának jól kell aránylaniuk a test többi részéhez. A dús szőrzet vastag, durva tapintású, és számos színben előfordulhat.

Jellemzői A thai
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nyugodt természetű, csendes és bátor

 

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet