Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜTörök van
Víz iránti rajongásával a játékos török van kiérdemelte a “török úszó macska” becenevet.


Története:

Hogy a török van a török angóra egyik színváltozata-e, vagy pedig egy régóta létező, teljesen különálló fajta, amely sok-sok évig érintetlenül élt a törökországi Van-tó környékén (ahonnan a neve is származik), a mai napig vitatható. Ami biztos, hogy ez a gyönyörű fehér macska a rá jellemző vörös mintázattal létezik, és számos rajongója van szerte a világon. Először 1969-ben ismerték el hivatalosan Nagy-Britanniában. Tenyésztés szempontjából kihívást jelent, hogy elérjék a minták helyes eloszlását a fehér bundán.

Általános megjelenése:

Tömör testfelépítésű, és hasonlít a török angórára – egyedül a szőrzet színében tér el tőle. A török van bundája fehér, vörös mintázattal az arcán, megtörik rajta a fény. A farok színe hasonlóan vörös.

Jellemzői A török van
Bundája: Közepesen hosszú szőrű
Származási országa: Törökország
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, bundáját szinte soha nem kell fésülni vagy kefélni
Természete: Kiegyensúlyozott és csendes

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet