Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Ide a macska tudományos meghatározása kerül, röviden, tömören, több forrás alapján készült saját írás.

A macska (latinul:Felis silvestris catus) egy kistestű húsevő állat, a a macskafélék (Feidae) családján belül a Felis nem felis silvestris családjába tartozik. Ragadozó, kb 1000 faj tekinthető zsákmányának. Önálló életvitelre képes, de a 21. században nem tud sokáig életben maradni. Kb 100 test- és hangjel segítségével kommunikál.

Megközelítőleg 10 000 évvel ezelőtt kezdett az emberrel élni, a háziasításáról készült első képek egyiptomból származnak, azonban 2004-ben Jean-Denis Vigne és kollégái (Nemzeti Természettudományi Múzeum, Párizs) a cipruson végzett ásatásokkor egy ember mellett 8 hónapos macska csontvázát találták külön sírba helyezve. Mivel a macska nem őshonos a mediterrán medence szigetein, feltehetőleg a szárazföldről kerülhetett oda. Feltételezhetjük, hogy a macska és az ember tudatos együttélése egyidős az első ember lakta települések létrejöttével.

 


 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet