Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Burmilla

 

 


Csendes, ugyanakkor határozott, különleges személyiség


Története:

Négy fekete, rövid szőrű cica született 1981-ben, miután egy csincsilla perzsa kan véletlenül összekerült egy lila burma nősténnyel. Mivel a kölykök nagyon hasonlítottak egymásra, megkezdődött az új macskafajta komoly, céltudatos kitenyésztése. A precíz, előre rögzített tenyésztési program keretében az első öt generációnál beltenyésztés történt, párhuzamosan a csincsilla perzsa és a burma keresztező tenyésztésével. 1984-ben megalakult a Burmilla Macskaklub, és megkezdődött a fajta lassú, de folyamatos felemelkedése.

Általános megjelenése:

Közepes méretű, meglehetősen nehéz, izmos macska, széles mellkassal, széles, kerek fejjel és erős állkapoccsal. A közepes méretű fülek lekerekítettek és látványosak. A tágra nyílt, ferdén álló, egymástól távol ülő szemek színe a sárgászöldtől a zöldig terjedhet. A rövid, dús, kiterjedt szőrzet puha, a szőrszálak vége durvább tapintású. Testhez simuló, előfordul, hogy túl sok az aljszőrzete. A burma bundája elbűvölő. A csillámló, ezüst végű alapszínen csíkok láthatóak az arcon, a lábakon és a farokrészen.

Jellemzői A burmilla
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Tájföld
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem munkaigényes, hetente egyszer kell a bundáját fésülni és kefélni.
Természete: Csendes, ugyanakkor határozott, különleges személyiség.

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet