Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Ceylon
Társaságkedvelő, megbízható cica


Története:

Dr. Paolo Pellegatta olasz macskaszakértő 1984-ben Sri Lankáról hozta magával a korábban ismeretlen fajtát, amely egy csapásra meghódította a macskavilágot. A ceylon tipikus aguti macskafajta, számos csíkkal a bundáján, valamint cirmos mintázattal a fején, a nyakán és a farokrészen. Egzotikus macskának számított, akit a hazájában évszázadokon át házimacskaként tartottak. A ? szerint a macska fejének felső részén lévő csíkok egy kobra fejére emlékeztetnek, és ezért a ceylon jó ómen, hiszen a kobra Buddha szent állata.

Általános megjelenése:

Kicsi vagy közepes méretű macska, kerek, széles mellkassal, erős izomzattal, ugyanakkor szinte törékeny csontozattal. A fejnek arányosnak kell lennie a testhez képest, kerek pofákkal és kiemelkedő pofacsontokkal. A nagy fülek, amelyek a tövüknél szélesek, magasan emelkednek a fej fölé. A szemek szintén nagyok, szélesek, és színük a sárgától a zöldig terjedhet. A kecses, közepesen hosszú lábak, amelyek hátul kissé hosszabbak, kicsi, kerek mancsokban végződnek. A szőrzet rövid, finom és selymes tapintású, kevés aljszőrzettel rendelkezik, és simul a testhez. Az arany, illetve homokszínű alapszínen tisztán kivehető foltok láthatóak a hason. A ceylon macska alapszíne emlékeztet az abesszinére.

Jellemzői A ceylon
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Sri Lanka
Mérete: Kicsi/Közepes
Gondozása: Nem munkaigényes, hetente egyszer kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Társaságkedvelő, megbízható

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet