Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Hócipős macska

 
Temperamentumos, élénk, nagyon szereti az ember társaságát


Története:

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a hócipős fajta a birman macska közvetlen leszármazottja, ám valójában sziámik voltak az ősei. Az első hócipős 1960-ben született az Egyesült Államokban. Rövid szőrű macska volt színes pettyekkel és fehér mancsokkal. A tenyésztési program során amerikai rövid szőrűvel párosították, hogy izgalmas, egyedi színeket kapjanak. Mindazonáltal az Egyesült Államokon kívül nem terjedt el széles körben.

Általános megjelenése:

Közepes méretű, zömök macska erőteljes, izmos testalkattal. A fej csak enyhén lekerekített, és jól aránylik a törzshöz. A közepes méretű fülek a tövüknél szélesek, lekerekített hegyük felé fokozatosan vékonyodnak. A nagy szemek közel ülnek egymáshoz, és színük minden esetben sötétkék. A hócipős macskának erőteljes lábai vannak, ovális, tömör mancsokkal. A farok vastag tövű, közepesen hosszú és a végén elvékonyodik. A bunda, amely fóka és kék színekben fordul elő színes pettyekkel, rövid, vastag és nem különösebben selymes. A nagyon jellegzetes álarctól a hastájékig fehér színű, a mancsok szintén fehérek.

Jellemzői A hócipős macska
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: ŚKözepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Temperamentumos, élénk, nagyon szereti az ember társaságát

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet