Macskasimogató
Macskák minden mértékben.

MENÜ

Vissza>>

Skót lógó fülű
Élvezi a dédelgetést és a játékot


Története:

A skót lógó fülű olyan macskafajta, amelynek számos kellemetlenséget kellett elszenvednie a tenyésztés során. Kezdetben a fajta csontváza, a hátsó tájéka és farkának töve kezdték elveszíteni az alakjukat, ami nagy fájdalmat okozott a macskának. A tenyésztők úgy kerülték el ezt a problémát, hogy keresztezték a brit rövid szőrűvel, amely azt eredményezte, hogy ugyanabból az alomból néhány újszülöttnek normál, míg néhánynak a megkívánt lógó fülei voltak. Azoknak a skót lógó fülűeknek, akiknek valójában normál fülük van (és ők vannak többségben), a skót egyenes elnevezést adták. A skót lógó fülűt 1961-ben ismerték el. Sokkal elterjedtebb az Egyesült Államokban, mint Európában, ahol sok olyan tenyésztő szervezet van, amely még mindig nem ismerte el a fajtát.

Általános megjelenése:

A skót lógó fülű testalkatát, fejformáját és szőrzetének minőségét tekintve a brit rövid szőrűre emlékeztet, az egyetlen különbség a fülek, amelyek előre hajlanak.

Jellemzői A skót lógó fülű
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Skócia
Mérete: Közepes
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Élvezi a dédelgetést és a játékot

 

Menü

Hírek

 • HIBA
  2011-01-28 15:59:30

  Az van, hogy van egy kis gond a cicateszttel... Pontosabban fogalmazva az, hogy hiába küldöd el, nem kapod meg a választ, mivel e-mailben jön, de nincso ott a címed. Ha választ is szeretnél kapni s megoldásodat a macskasimogato@citromail.hu-ra küldd! A címed szépen törölve lesz a leveleddel együtt, miután válaszoltunk.

 • Zene
  2011-01-13 18:21:28

  Itt egy kis zene:
  MusicPlaylist
  Music Playlist at MixPod.com

Szavazás

Mien az oldal?
Klassz
Közepes
Rossz
Asztali nézet